Palmeøya Mauritius

"Mauritius was made first, and then heaven - heaven being copied after Mauritius" - Mark Twain

Mauritius er en øy som ligger i det indiske hav, øst for Madagaskar utenfor Afrika. Øya var ubebodd frem til Europeerne oppdaget den på 1500-tallet, selv om den var godt kjent av araberne før dette. Mauritius har vært koloni under Nederland, Frankrike og Storbritannia, og det var nederlenderne som oppkalte øya etter prins Maurits av Nassau da de koloniserte øya på 1600-tallet. Etter nederlenderne kom franskmennene på 1700- tallet og engelskmennene på 1800-tallet. Mauritius ble uavhengig fra Storbritannia i 1968 og har siden den gang vært et stabilt demokrati. I 1992 ble Mauritius republikk og fikk sin første president.I dag bor det ca 1,4 millioner mennesker på øya, og dette er etterkommere av afrikanske slaver, katolikker, franske plantasjeeiere og indere. Da slavene ble frigjort i 1833 ble det hentet inn kontraktsarbeidere fra India for å bistå med arbeidet på sukkerrørplantasjene . Språket på Mauritius er kreolsk (veldig likt fransk), men engelsk er det offentlige språket, så det er ikke noe problem å gjøre seg forstått på engelsk. 

Vi har leid en leilighet ved Flic en Flac på vestkysten av Mauritius. Her bor vi i et leilighetsanlegg med felles basseng.


Her bor vi :)

Flic en Flac er en liten og søvnig landsby som har en lang, flott strand med herlige 27 grader i det krystallklare vannet :)  Mai er lavsesong her, som i de fleste land, så det er glissent på stranda og dermed goood plass for oss! I følge google er det 27 regnfrie dager i mai, så skuffelsen var stor da det regnet da vi landet på flyplassen. Sjåføren fortalte at det var fordi det var en syklon. "Åh nei, ikke igjen!" tenkte vi da med syklonen på Filippinene og syklonen Debbie i Australia friskt i minne. Men så fortalte sjåføren videre at den kun skulle vare i 4 dager og dette var allerede dag 3. Og det stemte :) 


Stranden Flic en Flac er 13 km lang. 


Denne uka har vi hatt mange lange og late dager på stranda. 


Ungene storkoster seg i vannet med snorkling.


Og Daniel øver seg på å surfe :)


Colapause i kiosken. Må drikkes der, hvis ikke må man betale pant for glassflasken - så da blir det dobbel pris.. Vi drikker den der,,, :-)

Øya Mauritius er 60 km lang og 40 km bred og det er enklest å komme seg rundt med taxi eller leiebil. Vi har prøvd rutebussen litt i lokalområdet, og som alltid er jo det en morsom opplevelse både med humper og åpne bussdører!


Sefie under en busstur. Bildet er ikke uklart, det bare humpet så innmari :)

Så etter noen dager endte vi opp med leiebil. Det er venstrekjøring og litt annerledes trafikkultur her enn hjemme i Norge, men etter å ha kjørt på feil side av veien i 3 måneder i Australia og før det igjen i Thailand, går det greit å kjøre her. 


Leiebilen vår :)


Isbilen selger softis som smaker ekte vanilje. Yammi!

Seven Coloured Earths er en geologisk formasjon og en av Mauritius turistattraksjoner. Dette er sanddyner som skal være farget i 7 forskjellige farger: rød, brun, fiolett, grønn, blå, lilla og gul.


Far i huset påstås å være fargeblind, så ikke rart han klør seg i hodet og lurer på hvor alle disse fargene er. Han ser kun 2 farger!


Da er det godt man har barn som kan forklare dette mystiske fenomenet :)

 

Her finner man også kjempeskilpadder. Disse skillpaddene levde på Mauritius på 1700-tallet men er nå utryddet så de er hentet inn fra den ubebodde atollen Aldabra på Seychellene. 

Aldabraskilpaddene kan bli opptil 1 meter lang og de kan leve i 150 år. Det går rykter om at en har blitt 250 år!Chamarel Waterfalls ligger også ved Seven Coloured Earths og er den største fossen på Mauritius. Vannfallet er 93 meter, like høyt som frihetsgudinnnen i New York.


Til forandring fra andre fosser vi har sett i løpet av denne reisen var det i alle fall vann i denne :)

Dagene fremover bringer oss til forskjellige deler av øya, ettersom vi har leiebil. Selv om øya  bare er 60 km lang og 40 km bred, så tar det vanligvis en time eller to å komme seg fra sted til sted på grunn av trafikk og smale, svingete veier.

Au revoir!

Én kommentar

11.05.2017 kl.20:37

Kjør forsiktig da Særlig på søndager har jeg erfart👍💁🏻 Hils gjengen

Skriv en ny kommentar

hits