Takk for denne gang Australia!

Nå har vi reist fra Australia og er noen dager i Kuala Lumpur igjen før vi reiser videre til Mauritius, som er siste stoppested før vi vender nesa hjemover igjen. 

De siste dagene våre i Australia tilbrakte vi på Phillip Island som ligger ca 2 timer sørøst for Melbourne.Phillip Island er nok mest kjent for sine pingviner. Her finner man nemlig verdens minste pingviner som kun er 32 cm høy! Hver kveld ved solnedgang kan man se disse nydelige skapningene komme svømmende inn på stranden ved Summerland Bay, hvor det er en "pingvinkoloni". Pingvinene her blir godt tatt vare på av rangere og de har vært forsket på siden 1968. Det kommer i gjennomsnitt 700 pingviner hver kveld. Noen av pingvinene har vært ute å fisket hele dagen mens andre kan ha vært borte i opptil 3 uker før de vender tilbake. 


Pingvinene kommer opp her ved stranden i Summerland Bay. 


Det er satt opp tribuner som man sitter på under penguins parade. 

Det er ikke lov til å fotografere pingvinene under penguin parade, og lovlydige som vi er, har vi dessverre ingen bilder :(

Men vi har et flott familiebilde av oss - og jammen meg av en annen asiatisk familie som ser rett inn i kameraet på vårt bilde...hehe


Men vi traff denne lille karen som gjemte seg under en boardwalk tidligere på kvelden :)

Det hele var ganske kommersielt men det må kanskje være slik for at de skal kunne finansiere det. Uansett så var det en fantastisk opplevelse vi ikke ville vært foruten! 

Nobbies Centre ligger ved Point Grant, helt på tuppen av vestkysten av Phillip Island.


Her er det en kafe med nydelig utsikt!


Den lille øya til høyre heter "The Nobbies" . Bak til venstre for The Nobbies ligger Seal Rocks, som er Australias største selkoloni. Her holder det til 16 000 seler, men vi så ingen. Kanskje det ikke var sesong. Vi sjekket det ikke ut. 


Ved Nobbies er det en flott boardwalk. Marthe har hatt som mål å slå hjul alle stedene vi har vært.  


 


Også ved Nobbies  kan man være heldig å se de små pingvinene :)


Pingvinene bor i disse små trehusene. 


Mektig natur!


Phillip Island har kilometer på kilometer med strender. Den ene stranda overlapper den andre.


Det var ikke helt badetemperatur her i april, men vi gikk mange flotte turer. 

På Phillip Island er det også en sjokoladefabrikk. 


Inngangsbilletten er selvsagt: Sjokolade :)


Sjokoladeby med tog og greier!


Marthe lager sin egen sjokolade

Cowes er den eneste byen på Phillip Island og er en veldig koselig by med små butikker og kafeer. 


Hovedgata i Cowes 


Cowes Bazaar and Gallery er et skattekammer man ikke bør gå glipp av om man er på Phillip Island.


Kirka ligger midt i hovedgata


og hovedgata ender ved sjøen. 

Det ble etterhvert ganske kaldt de siste ukene vi var i Australia, i alle fall i fohold til hva vi har vært vant til de siste månedene. Så nå gleder vi oss til en måned med sol og sommer på Mauritius før vi setter nesa hjemover til sol og sommer i Norge :)

6 kommentarer

Bella

30.04.2017 kl.17:42

Så härliga bilder!

http://nouw.com/bellss

travelforlife

30.04.2017 kl.18:00

Bella: Takk for det :-)

Goro

01.05.2017 kl.09:48

Dere er kjempeheldige som får mulighet til å reise og oppleve så mye spennende rundt om i verden sammen😊 Så mange fine bilder! God tur videre til sol og varme.

travelforlife

01.05.2017 kl.14:15

Goro: Tusen takk for det, Goro! Ja, vi føler oss også veldig heldig som fikk til denne turen da muligheten tilbød seg og vi nyter hver dag :)

Maria

03.05.2017 kl.22:08

Fine bilder, det har vært moro å følge dere gjennom Australia. Vi var på loffen flere måneder for noen år siden, Thailand, Singapore, Malaysia, Indonesia og til slutt campercar i Australia. Ungene var vel da 8-10 år, fantastiske minner de har nå som de er voksne. God tur videre!

travelforlife

09.05.2017 kl.08:37

Maria: Takk for det:) Og for en reise dere må ha vært på! Gøy å høre at barna deres har minner fra turen nå som de er voksne. Det er jo også noe vi håper at våre unger skal ha :)

Skriv en ny kommentar

hits