Jakten på Nemo eller Joe & The Juice?

Om man oppholder seg mye på Skøyen i Oslo, tror jeg man fort kan bli litt miljøskadet. En av oss (ingen navn nevnt) har i alle fall hengt rundt her på hverdager mellom kl 8-16 i noen år, og har blitt helt avhengig av kaffe fra en dansk kaffebarkjede som heter Joe & The Juice. Abstinensene begynte å melde seg etter at vi hadde vært et par uker i Thailand, og kartet ble nøye studert for å finne ut hvor nærmeste kaffebar var. Det var en i Singapore, men skulle vi virkelig reise til Singapore for å drikke kaffe? Forslag nedstemt. Så nærmeste deretter var i Sydney - på flyplassen! Så da ble det startet nedtelling for ankomst Sydney, og de siste dagene foregikk nedtellingen i antall timer! Så med en gang flyet landet i Sydney var det en smådesperat jakt etter kaffebaren Joe & The Juice. Men vi fant den ikke, og måtte etter en stund innse nederlaget og gikk slukøret for å finne leiebilen vår.

Mens vi står og venter på leiebilen kommer det en ansatt bort til meg og sier: Do you have a phone? Ehh, ja. Kom igjen, så skal jeg vise deg noe! Så låste han opp en bil som i følge han selv kostet AUD 400 000 (ca nok 3 millioner) og ba meg sette meg inn i den, slik at han kunne ta bilder av meg inne i bilen. Your husband is going to be sooo jealous! Lite visste han at my husband var på desperat jakt etter en rosa kopp med kaffe så mens jeg satt i denne flotte, fantastiske bilen for å gjøre ham sjalu, hadde my husband funnet ut hvordan man kunne ta seg inn på flyplassen igjen for å kjøpe kaffe. Så i stedet for å bli misunnelig kom han løpende med leiebilnøkkelen, kastet koffertene våre inn i bilen og satte kursen tilbake mot avgangsterminalen. Jeg og ungene på slep og alle fem gjennom sikkerhetskontrollen (ingen billetter nødvendig(!) tydeligvis), nok en gang desperat søkende etter Joe & The Juice. Og der var det! Ohhh HEAVEN... Kun ned en trapp ved inngangen! Kaffe ble kjøpt, og hele hisorien om at nå hadde vi ventet 5 måneder på denne kaffekoppen ble servert betjeningen. Åh, dere er norske - ja, vi har jo en norsk dame som jobber her men hun er ikke på jobb i dag. Og vi har jo 2 kaffebarer inne i Sydney også da, den ene har akkurat åpnet.Vi tuslet fornøyd ut av terminalen igjen, og det kom noe mumling om at vi kunne jo reise tilbake til flyplassen hvis vi ikke fant de inne i selve Sydney. Vi hentet bilen og rotet oss ut på motorveien og da kom det: Hva gjorde du egentlig inne i den Audi R8'en?

Vi har hatt mye dårlig vær etter av vi kom til Sydney. Mye vind og regn, men en dag hadde vi strålende vær så da hoppet vi på en båt og kjørte litt rundt i havneområdet og lette etter Nemo og Dory, eller var det Joe & The Juice...???

Uansett, her er noen bilder:


Vi hoppet av båten på Cockatoo Island, en øy som består av gamle industribygninger og maskiner, og som i dag brukes til utstillinger, eventer, TV-og filmproduksjoner. Blant annet filmen Unbroken med Angelina Jolie og realityprogrammet My Kitchen Rules er spilt inn her. På 1800 og 1900-tallet ble øya brukt som fengsel og etterhvert skipsbygging og reparering av skip. Cockatoo Island står i dag på UNESCOs verdensarvliste.


Fra 1900 - 1992 ble det bygget og reparert skip her.


Du vet du har sett litt for mange oppussingsprogramer på TV når barna foreslår at dette badet sikkert skal være med i et oppussingsprogram :)


Det er muligheter for camping på Cockatoo Island. Teltene står klare og hvis du ikke vil ligge i nærheten av andre, kan du velge dette enmannsteltet.


Daniel tar seg en pust i bakken.

Og fant vi Joe & The Juice i Sydney?


Ohh yeah, thank heaven!

Vi har vært på begge to, opptil flere ganger og er blitt gode venner med betjeningen. For mens de ansetter Aussies på Skøyen, ansetter de nordmenn og dansker i Sydney :) Og damer faktisk. Denne kaffekjeden har fått litt pepper fordi de ansatte stort sett er unge, kjekke menn men her er det faktisk også kvinnelige ansatte selv om hovedtyngden også her er menn.


Helt nyåpnet Joe & The Juice i Barangaroo Ave


Filialen i Pitts Street


Lojalitetskortene er selvsagt handlet inn.

Mission completed!

Nei vent, hva med Nemo???

PS! Gjør oppmerksom på at dette innlegget ikke er sponset av Joe & The Juice.

2 kommentarer

Victoria Larsen

20.03.2017 kl.15:38

så fine bilder!

travelforlife

21.03.2017 kl.03:36

Victoria Larsen: Takk for det :-)

Skriv en ny kommentar

hits