Øyliv på Magnetic Island - med koalaer og "wannabe-kenguruer"

Magnetic Island er en 52 kvadratkilometer stor øy som ligger utenfor byen Townsville nord i delstaten Queensland. Det er ca 2 500 fastboende på øya, 2 supermarkeder, noen restauranter og en skole - samt noen hundre koalaer, som vi endelig skulle få se et par av på nært hold. 


Bilferjen fra Townsville til Magnetic Island tar ca 40 minutter. 


Magnetic Island er en del av Great Barrier Reef og er et eldorado for snorkling og dykking. Allerede på ferjeturen over til øya så vi havskilpadder!


Øya har 23 små bukter og strender.


Man kan kjøre til noen av strendene, mens andre kommer man seg til kun til fots eller med båt. 

Magntic Island er et typisk feriested og har mange hytter og ferieleiligheter. Vi leide en leilighet i et ferieanlegg, og ungene gledet seg til å bo sammen med andre barn, men ettersom vi var her helt på slutten av sesongen, var vi helt alene på hele anlegget.  


Leiligheten vi leide hadde litt(!) enklere standard enn vi hadde forestilt oss, men den lå ved Alma Bay og vi hadde gangavstand til det meste.


Marthe fungerer som oppvaskmaskin :)


Hele 70% av Magnetic Island er nasjonalpark og  øya er grønn og frodig, og det er svært vakkert her.


Er litt snarlikt Seychellene med sine nydelige strender og flotte steinformasjoner.  

Foruten vakker natur og rikt undervannsliv er det også et rikt dyre- og fugleliv på Magnetic Island. Det er over 800 koalabjørner her, og til og med vi fikk endelig sett disse søte bjørnene i sitt naturlige element. På en kort fottur så vi ikke bare en, men til og med to! Den ene var vi til og med de første til å oppdage :) 

På Magnetic Island er det også wallabies, det vil si "mini-kenguruer". De holder til i ei steinrøys ved en gammel ferjekai ved Geoffrey Bay som kun lå 5 minutters gange fra der vi bodde. 

Hver kveld ved solnedgang kommer det 30-40 wallabies (eller "wannabe-kenguruer" som vi kaller de) for å få mat. Man skal vel egentlig ikke mate kenguruene og wallabiene men disse er vant til å bli matet daglig av både lokale og turister. Det står til og med et skilt der med hva du kan mate de med og ikke.
Legg merke til babyen i "lomma".


Og ikke minst fugler og papegøyer!Det er mange flotte fotturer på Magnetic Island for både store og små. Vi tok turen opp til The Fort, som er et gammelt fort fra 2. verdenskrig med utkikkstårn og kommandopost. Turen var ca 4 km og vi brukte ca 2 timer. På denne turen holdt Marthe på å tråkke på en slange, så hun ville ikke på flere turer i skogen etter det. Det er mange slanger her, men de fleste er ufarlige. 
Snart fremme ved utsiktstårnet 


Som har 360 graders panoramautsikt over hele øya

Gutta boys ble varme og svette på veien opp og måtte kaste skjorta.
Daniel forsøker seg på morse inne i kommandoposten.


Noe man ser mange av på Magnetic Island er disse "Barbie-bilene" som er vanlige leiebiler her. Vi hadde med leiebilen vår over til øya, så vi leide ikke en slik bil dessverre. 

Vi var heldige med været på Magnetic Island så mange timer ble tilbrakt på stranden. I perioden oktober - april er det "stinger season" så de har satt opp svømmenett ved 2 av strendene på øya, ved Horseshoe Bay og Picnic Bay. 


Dagens strandmelding :)

Horseshoe Bay har en 750 lang sandstrand. Her leker det mange 

skillpadder i vannet som man kan ligge og nyte synet av.


2 søstre som koser seg sammen på stranda


Picnic Bay

Vi hadde en flott uke på Magnetic Island, og neste stopp er Cairns :)

4 kommentarer

13.03.2017 kl.12:57

Så spennende å lese Lena :-) Ser ut som dere virkelig koser dere

travelforlife

13.03.2017 kl.13:10

Anonym: Storkoser oss, så tror kanskje vi skal bli ett år til. :-)

Bent

13.03.2017 kl.15:23

Ser toppers ut:)

Et par tre tilsvarende turer på ungene og de kan få jobb hos KILROY/BENNS når de blir store.

Happy travels:)

travelforlife

14.03.2017 kl.09:32

Bent: takk for det - da får vi bare reise mer slik at de er sikret jobb. ;-)

Skriv en ny kommentar

hits