Noosa

Etter to uker ved Gold Coast satte vi kursen nordover til Noosa som ligger ved Sunshine Coast. Kjøreturen tok ca 3 timer. Sunshine Coast har 10 mil med kystlinje og strendene overlapper hverandre oppover kysten. 


Her er fra Peregian Beach som er 5,5 km lang.


Noosa er blitt kåret til et av de 50 beste stedene å reise til i 2017 av Travel + Leisure, og det er som om vi skulle ha kåret det selv! Dette er et av de koseligste stedene vi har vært! Selve området Noosa består av mange små byer og vi bodde i den lille byen Noosaville, som stort sett er en hyggelig handle- og restaurantgate rett ved Noosa River. 


Ved Noosa River kan man bade, leie båt eller kano. 


Eller fiske.


Denne lille ferja går opp og ned elva mellom Noosa Marina og Hasting Street, som er hovedgata i den lille feriebyen Noosa Heads.   

Vi er ingen utpregede båtmennesker, men her måtte til og med vi leie båt en dag. Det er ganske grunt enkelte steder så vi fikk grundig opplæring for hvor vi kunne kjøre. Rødt flagg skulle være på høyre side og grønt på venstre, eller var det motsatt? Og de gule da?


Det beste var kanskje å lære opp ungene? :) 

Plutselig stoppen båten, og konklusjonen vår var selvsagt at nå vi hadde gått tom for bensin. Så sier Kine: "Men se Pappa, det kommer sand ut av motoren!" Vi hadde jo selvsagt klart å kjøre på grunna. Så da måtte mor og far måtte hoppe ut i vannet for å dytte båten ut igjen, og vannet nådde oss da knapt nok til knærne. Det var kun sandbunn, så det gikk bra med båten og vi kom oss ut på dypere vann igjen :)


Kine storkoste seg som skipper!


Badestopp underveis.


Mor og datter storkoser seg.


Når man er i Australia så vil man jo gjerne se ville kenguruer og koalabjørner og vi fant ut at man kunne se koalabjørner i Noosa National Park.


Noosa Nationalpark strekker seg over 4.000 hektar og vegetasjonen varierer fra regnskog til kystlandskap. 

I brosjyren stod det at man måtte huske å telle hvor mange koalabjørner og delfiner man ser om man går en av turstiene i nasjonalparken. Så nå skulle vi virkelig få sett koalaer! Ungene var villige og Daniel skulle holde styr på antall koalaer og delfiner. Underveis nådde vi igjen en gruppe mennesker som stod å stirret opp i et tre. "Se, der sitter det en koala!" hvisker de til oss. Oj, så spennende!  


Her sitter det en koala et sted. Ser du den? Det gjør ikke vi :)

Vi gikk over 7 km. Vi så kun denne ene koalaen, men vi så mange delfiner og flere andre eksotiske dyr. 


Som denne edderkoppen som hadde laget seg et flott nett.


Og denne varanen som også gikk seg en tur. 


Og ikke minst kalkuner som det er mange av her :)

Men om vi ikke fikk sett så mange koalaer fikk vi oss en flott lang tur i vakker natur. 
En pust i bakken ved Hells Gates.


Fotografen vår :)


Alexandra Bay Beach


Disse var det mye av i skogen. Vi vet ikke hva det er men synes de likner veldig på huldretussene i Ronja Røverdatter som alltid sier: Varför det då?

Australias største marked ligger i den lille byen Eumundi ca 30 minutter med bil fra Noosa. Her er det marked hver onsdag og lørdag og her finner man håndsverk laget av lokal kunstnere. Skulpturer, klær, såper, bakverk, malerier. Mottoet er: "We make it, bake it, grow it, sew it".  

Et fantastisk marked som absolutt var verdt et besøk!


Velkommen til Eumundi Markets!


Eumundi er en koselig liten by som stort sett består av denne gata og markedet :)


Det var flere små og koselige kafeer her.


Michael fant drømmebilen. 

I Asia har det vært usedvanlig mye regn i år mens i Australia har de hatt en usedvanlig varm sommer. Så mens vi var i Noosa kom det en hetebølge, og det var +37 C. Vi var jo ved kysten så det gikk helt greit, men i innlandet hadde det vært opptil +47 C!


+37 C er en god grunn til å ta en kald øl


Og Noosa Main Beach var heller ikke å forakte. 


Noosa Beach by night med fullmåne.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits